Selecteer een pagina
Waarom houden wij zo van de wintersport?
24 december 2020
Emma
Home » Algemeen » Waarom houden wij zo van de wintersport?

Dat een weekje skiën net zo belangrijk is als drie weken naar de zon is voor buitenstaanders een raadsel. Deze liefde voor besneeuwde bergen is ook niet voor iedereen te begrijpen. Maar waar zij de problemen met sneeuw en koude temperaturen zien, liggen voor wintersporters juist de voordelen. En we kunnen nog veel meer positieve punten aan de wintersport opnoemen.

 

Eten en drinken

Voor wie thuis met moeite een dieet volgt is een wintersportvakantie een regelrechte ramp. Want in niet elke skihut zijn er caloriearme maaltijden te bestellen. Maar eigenlijk is elke vakantie wel de ultieme kans om je niet schuldig te voelen over de guilty pleasures

 

Lekker bewegen

Tijdens je wintersportvakantie ben je het merendeel van de dag buiten – heerlijk die frisse buitenlucht! Bovendien is skiën of snowboarden een erg actieve sport dus stilzitten is geen optie. De kilometers die je op de piste maakt zijn de calorieën tijden de pauze dus dubbel en dwars waard.

Waarom houden we van wintersport

Offline zijn

Natuurlijk moeten de nodige foto`s worden gemaakt en de volgers thuis worden geupdate, maar de rest van de dag heb jij je mobiel gewoon in je jaszak. De meeste wintersporters vinden het een fijn gevoel om even niet met je telefoon bezig te zijn. Het is tenslotte vakantie!

 

Gezelligheid

Even de alledaagse dingen opzij zetten en genieten van elkaar. De vroege zonsondergang maakt de donkere avonden extra gezellig. De sterkste verhalen en de leukste bord- en kaartspelletjes worden voor de dag gehaald. En wie kan er nou nee zeggen tegen de charme van een sprookjesachtig verlicht wintersportdorpje?

 

Natuur

Juist omdat wij ons vlakke landje zijn gewend, reizen wij Nederlanders maar al te graag af naar de bergen. Dat geldt voor zowel de zomer als de winter. Een dik pak sneeuw geeft een heel andere kijk op een landschap. Het gevoel dat je in de zomer krijgt als je door de Alpen rijdt is daarom compleet anders dan in de wintermaanden. De prachtigste bergen liggen direct aan je voeten en als echte sneeuwfanaat kun je geen genoeg krijgen van deze witte wereld.

 

De lijst van voordelen van een wintersportvakantie is natuurlijk eindeloos. Maar wellicht zijn deze 5 wel genoeg om iemand over te halen voor het volgende seizoen. Succes!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m september 2021
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

Wintersport in Kreischberg

Wintersport in Kreischberg

Voor het familieskigebied in Kreischberg moet je iets dieper Oostenrijk in rijden. Maar als je weet wat jou hier te wachten staat, breng je maar al te graag een extra uurtje in de auto door. Eenmaal aangekomen wacht er een overzichtelijk, maar uitdagend skigebied op...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

Wintersport in Kreischberg

Voor het familieskigebied in Kreischberg moet je iets dieper Oostenrijk in rijden. Maar als je weet wat jou hier te wachten staat, breng je maar al te graag een extra uurtje in de auto door. Eenmaal aangekomen wacht er een overzichtelijk, maar uitdagend skigebied op...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door  SDG Works