Selecteer een pagina
5 guilty pleasures op wintersport
12 december 2020
Emma
Home » Algemeen » 5 guilty pleasures op wintersport

Als we eerlijk zijn kennen we ze bij elke vakantie wel: de guilty pleasures. Dingen die je eigenlijk niet zou moeten doen, maar toch doet. Gewoon omdat het vakantie is, omdat de zon schijnt of omdat je gisteren al met je goede voornemens hebt gebroken. De redactie van Skipedia weet zeker dat jij je tijdens de wintersport aan minstens één van de volgende dingen schuldig maakt. 

 

1. Veel calorieën in de pauze

Dat je bij veel sport ook genoeg moet eten is zeker waar. Bij de skihut is er natuurlijk een grote menukaart met veel lekkere gerechten en snacks. Dat ze niet allemaal gezond en koolhydraatarm zijn, mag duidelijk zijn. En thuis zou je het nooit in je opkomen om voor het middageten alcohol te bestellen. Maar zo’n Schnitzel met patat, Apfelstrudel of typisch Oostenrijks of Frans biertje krijg je in Nederland niet. Vooral niet met zo’n uitzicht!

 

2. ‘s Morgens nog even snoozen

De droom van elke wintersporter is een vers geprepareerde piste voor je alleen. Die vind je het beste zo vroeg mogelijk op de dag. En hoewel je gisteren met de beste voornemens je wekker hebt gezet, krijg je je ogen de volgende morgen maar amper open als het alarm zich laat horen. De eerste lift ga je hierdoor zeker missen. En de tiende ook. Gelukkig is dit nog maar de eerste dag van je wintersportvakantie en heb je nog een aantal kansen om het goed te maken.

Guilty pleasures wintersport selfie

3. Op het terras blijven plakken

Iedereen kijkt naar de geboekte skivakantie uit en telt de dagen af. Eindelijk is jouw weekje wintersport begonnen en wat doe je? Bij de eerste pauze is het op het terras beregezellig en smaakt de warme chocolademelk wel héél erg lekker. Dus je rekt de pauze iets langer dan gepland en verliest zo aardig wat tijd om te skiën of snowboarden. Ach, het was ook zo lekker in het zonnetje! En een beetje bijkleuren is in de winter geen overbodige luxe.

 

4. Teveel foto’s maken

Prachtig, die bergen! Wij Nederlanders zijn ontzettend dol op alles wat anders is dan ons vlakke kikkerlandje. Dat geeft jou de ultieme kans om elke 5 minuten een foto te schieten. En in de lift zet je alvast de allermooiste op je sociale kanalen. Iedereen moet natuurlijk zien hoe mooi jouw skivakantie is! Aan het einde van de rit staat je telefoon natuurlijk helemaal vol met prachtige bergen, besneeuwde bomen en de beste selfies op het terras. Perfect om thuis op de bank nog even na te genieten en daarna leuke throwbacks te posten!

 

5. Iets te hard feesten

De après-ski party’s zijn ongetwijfeld de beste feestjes van het jaar. Menig wintersporter kijkt hier maandenlang naar uit. Want een biertje smaakt het lekkerst na een hele dag buiten te hebben gesport. Daarbij is een après-ski fuif natuurlijk dé manier om mensen te leren kennen en je wintersportflirttips uit te proberen. Dat je op tijd in je bed beland is hierbij niet gegarandeerd. Een fris en uitgeslapen gevoel zonder hoofdpijn evenmin. En één ding is zeker: morgen sla je een paar rondjes over. Toch?

 

Herken jij jezelf in één of meer van deze guilty pleasures? Dat is helemaal niet erg. Jouw wintersportvakantie zou niet hetzelfde zijn zonder deze (dagelijkse) slippertjes. Normaal doen beginnen we thuis wel weer mee. 

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff