Selecteer een pagina
Tips voor de kids op de achterbank
21 november 2020
Stefan
Home » Algemeen » Tips voor de kids op de achterbank

Wintersport met de familie is ontzettend geliefd en steeds meer mensen brengen de Kerst- of voorjaarsvakantie in de sneeuw door. De kinderen kunnen niet wachten en jij zelf telt de dagen natuurlijk stiekem ook af. Toch hebben sommige kids moeite met lange autoritten, wat de heen- en terugreis iets uitdagender kan maken. Helemaal als de iPad of tablet leeg is. Gelukkig zijn er veel dingen om de tijd op de achterbank sneller te laten gaan. We willen namelijk allemaal zonder (al te veel) gekibbel op de bestemming aan te komen.

 

Woordenslang

Dit spel is eigenlijk oneindig en daarmee perfect voor jouw publiek op de achterbank! Als eerste kies je een thema. Het eerste kind begint met een woord: hond. De tweede persoon zegt een woord dat begint met de laatste letter van kind numero één: dolfijn. Het derde kind kan op zijn of haar beurt nijlpaard zeggen. Pas het onderwerp en het niveau aan naarmate de rit vordert of als je kinderen iets ouder zijn.

 

Verstoppertje

In de auto? Dat wordt ‘m niet, toch? Gelukkig kunnen we hier creatief zijn en thuis als verstoppertje-paradijs nemen. Wie verstopt zich in de kelder? Onder de eettafel? Achter de bank? Met de juiste vragen kom je erachter waar iedereen zit. Je kunt het moeilijker maken door een limiet aan het aantal vragen te stellen. En als de verstopplekken toch allemaal fictief zijn, probeer de keukenla of de koekjestrommel eens!

Wintersport achterbank tips kinderen

Groeiverhaal

Maak een verhaal dat groeit en jullie zelf helemaal in de hand hebben. Iedereen mag om de beurt een zin aan het verhaal toevoegen. ‘Er was eens een grote olifant,’ ‘hij is roze en heet Frits,’ ‘hij is vandaag jarig,’ ‘Frits wil het liefst een fiets voor zijn verjaardag,’ ‘maar fietsen zijn te klein voor een olifant.’ De fantasie van kinderen is eindeloos en staat garant voor kilometers plezier!

Wie ben ik

Een erg leuke voor op de achterbank en iedereen kan meedoen. Eén van het reisgezelschap heeft een persoon, een dier of een voorwerp in gedachten. De rest stelt vragen en probeert erachter te komen wie ze voor zich hebben. Tip: laat de kinderen voor elke ronde hun fictieve persoon opschrijven om valsspelen te voorkomen.

Old school spelletjes

Wie kent ze niet: de alom bekende anti-verveel-spelletjes. Deze zijn waarschijnlijk zo oud als de uitvinding van de achterbank. Maar daarom niet minder geschikt voor jouw wintersportvakantie. Wat dacht je van ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’ en ‘ik ga op reis en ik neem mee’. Je kunt variëren door te zeggen wat jullie gaan doen op vakantie. ‘ik ga op wintersport en ik ga’: skiën, zwemmen, sneeuwballen gooien, sleeën en ga zo maar door.

Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat de autorit minstens zo leuk is als jullie verblijf in de sneeuw. En mocht je alle spelletjes hebben gehad, kun je altijd nog doen wie het langst stil kan zijn. Zet de timer op je mobiel aan en ontspannen maar!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff