Selecteer een pagina
Tips bij het kopen van een skibril
5 december 2020
Emma
Home » Algemeen » Tips bij het kopen van een skibril

Je hebt mensen die het liefst zonder skibril op de piste staan. Of met een gewone zonnebril. Maar wat als het weer omslaat en je slecht de weg voor je kunt inschatten? Een skibril op zak hebben is van groot belang. Daarnaast kan het veel schelen als je vooraf ook nog eens weet waar je bij het kopen op moet letten bij het uitzoeken van de lens. Deze bepaalt in welke weersomstandigheden jij het beste zicht hebt én je ogen optimaal beschermt.

 

Type lens

Als je de lichtdoorlatendheid van je lens hebt gekozen, ga je kijken naar het type. De afmeting en de vorm van de lens speelt een belangrijke rol tijdens jouw skidag. Er bestaan twee soorten lenzen waar je uit kunt kiezen. We zetten de voor- en nadelen even op een rijtje.

 

  • Sferisch 

Deze brillen hebben een bolling over de complete lens. Dat betekent dat de lichtinval niet wordt gebroken en je een helder beeld hebt van de buitenwereld. Ook is je blikveld hierdoor groot. Door dit voordeel zijn brillen met sferische lenzen doorgaans iets prijziger.

  • Cilindrisch

De naam van dit type verraadt de vorm. De lens heeft een bolling gaat alleen naar de buitenkanten. Dit geeft een mooi breed panorama en een groot gezichtsveld. Een nadeel is dat deze lens, in tegenstelling tot je oog, recht is. Doordat het licht wordt gebroken voordat het je oog bereikt, kan dit een ietwat onjuist beeld van de werkelijkheid geven.

 

Natuurlijk geven we je ook alle informatie over de lichtdoorlatendheid van de lens. Lees alle belangrijke tips over de verschillende opties.

Tips kopen skibril

Montuur

Met de pasvorm bedoelen we eigenlijk vooral de grootte van de bril en de band. De pasvorm voor op je gezicht is een het eerste puntje waar je op moet letten. Het montuur moet namelijk goed zitten. Niets is zo vervelend als een skibril die van je neus glijdt of juist veel te strak zit en in je gezicht drukt. Er is een groot aantal monturen op de markt en tegenwoordig zelfs met heerlijk memory foam of anti-allergische schuim.  Zorg ervoor dat je zowel de helm als de bril op hebt tijdens het passen. Zo kun je direct voelen of jouw nieuwe aankoop comfortabel is.

 

Hoofdband

Als tweede is de hoofdband belangrijk. Jouw bril moet natuurlijk goed over je helm passen. Als je naar een shop gaat kun je het beste je helm meenemen. Dan weet je welke hoofdband het beste over je helm past. Wil je de bril online kopen? Meet dan vooraf je helm op en let goed op de informatie over de lengte van de hoofdband. Op de meeste banden zitten tegenwoordig siliconen strips zodat hij precies op z’n plek blijft zitten – erg handig!

 

Brildragers

Draag je een bril tijdens het sporten? Dan kan het lastiger zijn om een passende skibril te vinden. Niet elk model is erop gebouwd dat jij jouw normale bril er onder kunt dragen. Let in dit geval op het OTG-label. Dit betekent ‘over the glasses’ en deze producten geven jouw eigen bril voldoende ruimte. 

 

Lees altijd de beschrijving online goed door. Of vraag de professional in de shop het hemd van het lijf. Een verkeerde of niet goed passende bril kan je wintersportvakantie namelijk goed verzieken. Succes met het uitzoeken van jouw perfecte skibril!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff