Selecteer een pagina
Wintersport met hond – Checklist
15 november 2020
Emma
Home » Algemeen » Wintersport met hond – Checklist

Neem jij jouw trouwe viervoeter mee op wintersport? Een sneeuwvakantie is voor veel honden een geweldige ervaring! Allemaal nieuwe indrukken en vergeet niet dat de witte wereld één groot speelparadijs is! Voor het geval dat jouw hond mee gaat op wintersport, hebben we alvast een checklist in elkaar gezet zodat je alles mee hebt op vakantie.

 

Aanmelding

Het is bij de meeste accommodaties verplicht om je huisdier vooraf aan te melden. Geef voor je vakantie het ras en de grootte van je hond door, zodat zij op de hoogte zijn. Het is trouwens aanbevolen om niet te lang met deze aanmelding te wachten. Sommige accommodaties hebben een maximaal aantal huisdieren die ze per week toelaten. In bijna alle hotels en pensions moet je voor een hond iets extra betalen. Deze prijs verschilt per accommodatie dus kijk van tevoren ook hoe duur het verblijf van je hond(en) wordt.

 

Inchecken

Bij aankomst bij de receptie kan er naar een aantal dingen worden gevraagd. Ook wanneer het niet verplicht is om de hond aan de lijn te hebben, is het wel belangrijk om een goede eerste indruk achter te laten. Het is per slot van rekening een nieuwe omgeving en daarom kun je je hond het beste aangelijnd mee naar binnen nemen. Zorg ervoor dat je in ieder geval de volgende dingen paraat hebt bij het inchecken:

 • Dierenpaspoort
 • Inentingsbewijs
 • Lijn

 

Op de kamer

De gemiddelde wintersporter sleept natuurlijk vrij veel bagage met zich mee. Eenmaal op je kamer aangekomen moet iedereen eerst een beetje orde scheppen. Tenzij jouw hond in een bed mag slapen, wordt er vrij snel daarna ook een slaapplek voor de hond uitgezocht. Voor het verblijf van de hond op de kamer zijn de volgende dingen essentieel:

 • Mand of bench met warme deken
 • Voerbak, waterbak
 • Brokken/natvoer
 • Speeltjes en toebehoren
 • Extra handdoeken

Wanneer je geen koelkast op je kamer hebt, kan het een uitdaging zijn om een geopende verpakking natvoer of paté vers te houden. Gelukkig kun je erg creatief zijn met de lage temperaturen buiten en het voer bijvoorbeeld op het balkon neerzetten. Zorg er wel voor dat je een schaduwrijk plekje uitzoekt. De extra handdoeken van thuis zijn ideaal na een middagje spelen in de sneeuw. Vooral in een kleine ruimte is een natte hond niet bepaald een pretje.

Met de hond op wintersport, bekijk de mogelijkheden. 

 

Wintersport hond checklist

Overdag

Niets mooier dan met je hond erop uit! Voor de wandelingen in de sneeuw is er een aantal belangrijke gadgets die je zeer zeker goed van pas zullen komen. Kijk bij de waterfles goed uit dat het water onderweg niet bevriest. Daarom is het goed om warm water mee te nemen of eventueel voor een thermoskan te gaan. 

 

 • Waterfles en -bak
 • Beloningssnoepjes
 • Lange lijn
 • Poepzakjes

 

Extra benodigdheden

Niet elke hond heeft ouderdomskwaaltjes, maar het kan ook zomaar gebeuren dat er iets tijdens een wandeling gebeurt. En op dat moment ben je ontzettend blij met een goede voorbereiding. Juist daarom zijn de volgende dingen zeker aangeraden:

 • Medicijnen/tabletten
 • Lijst met dierenartsen in de buurt

Lees ook ons artikel over het praktische deel van een wintersportvakantie met jouw hond. Of kijk gelijk welke hondvriendelijke accommodaties we kunnen aanbieden!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
 • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
 • Corona-geld-terug-garantie
 • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff