Selecteer een pagina
10 november 2020
Stefan
Home » Tips & Tricks » Beroemde zwarte pistes

Ben jij iemand die als allereerste naar de zwarte pistes in een skigebied vraagt? En kan een afdaling voor jou niet uitdagend genoeg zijn? Het nemen van deze afdalingen is natuurlijk een groot avontuur, maar heeft ook een totaal andere flair dan de andere pistes. Je bent door de moeilijkheidsgraad vooral bezig met je techniek en je komt doorgaans minder mensen tegen. Klinkt goed toch? Wij hebben een mooi lijstje voor je klaarliggen met de beste zwarte pistes per wintersportland. Kijk snel welke jij al (met brandende bovenbenen) hebt getrotseerd.

Mayrhofen – Oostenrijk

Alle après-skiliefhebbers kennen dit wintersportgebied op hun duimpje. Veel hebben zich ook aan de beroemde Harakiri gewaagd. Deze zwarte piste is – ook zonder een paar promille in het bloed – een enorme uitdaging. Bovenaan word je verwelkomd door gevarendriehoeken die beginners duidelijk afraden deze piste te nemen. Dit is ook geen wonder met gedeeltes van maar liefst 78%. Toch is deze afdaling erg populair onder de vele Nederlanders die elke winter het Zillertal opzoeken.

Wengen – Zwitserland

Voor de fans van de jaarlijkse World Cup is de Lauberhorn in het Zwitserse Wengen zeker geen onbekende. Hoewel het niet als compleet zwarte piste geldt, is hij op bepaalde stukken behoorlijk pittig en heb je veel baat bij een goede techniek. En met een lengte van bijna 4,5 km en ijzige hellingen van maar liefst 42% mag je deze afdeling zeker niet onderschatten. Voor de (nodige) rust tussendoor kun je even op adem komen bij verschillende informatiepalen vol met leuke weetjes over deze piste en de wedstrijden.

 

Beroemde zwarte pistes

Alpe d’Huez – Frankrijk

De piste La Sarenne in het skigebied van Alpe d’Huez is één van de langere en daarom bekendere afdalingen in Europa. Je begint deze afdaling op een hoogte van 3.330 m en pas na 16 km kom je weer een skilift tegen. Dat betekent dat je. Vooral het eerste stuk is niet voor groentjes, maar daarna wordt het ook voor gevorderden doable.  De titel ‘zwarte piste’ is niet helemaal juist, maar deze afdaling mag zeker niet op je bucket list ontbreken. 

 

Madonna di Campiglio – Italië

Ook de Italiaanse pistes zijn zeker niet allemaal makkelijk. Dat bewijst de beroemde en beruchte Spinale Diretissimma. Deze afdaling neemt je van de top van de berg mee naar beneden. Dit is meer dan 600 m verschil in hoogte. Er zijn vlakke stukken om even rust te pakken, maar met een maximale hellingsgraad van deels 70% is dit toch wel een piste voor de betere skiërs onder ons. 

 

Benieuwd welke uitdagende pistes er nog meer op je wachten in het Alpengebergte? Kijk voor de beste skigebiedsbeschrijvingen bij onze deals!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff