Dit is een typisch Oostenrijks gerecht dat je eenvoudig in 3 stappen thuis kunt klaar maken. Dit is dus niet alleen een goede manier om het Oostenrijkse gevoel in huis te halen, maar ook nog eens een makkelijke go-to als je weinig tijd hebt. Helemaal als je de spätzle al kant en klaar koopt. Dan is het een kwestie van heerlijk pimpen met kaas en in de oven zetten.
Stap 1
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en pak de ovenvaste schaal er vast bij. Bedek de bodem met een laagje spätzle. Doe daarbovenop geraspte kaas en bedek deze weer met spätzle (als je geen spätzle in de winkel kunt vinden is macaroni een goed alternatief). Doe dit tot je je spätzle op zijn., maar hou nog een beetje kaas over voor de topping. En voor de mensen die niet van stapelen houden: je kunt natuurlijk ook alles lekker door elkaar husselen. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15 minuten.
Extra tip: meng spekjes door de ovenschotel (ca. 75 g per persoon).
Stap 2
Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden en de ui in dunne ringen. Bak de uienringen in plantaardige olie (ca. 5 minuten). Als ze iets bruin beginnen te worden draai je het vuur laag. Laat ze nog 2 minuten garen, maar pas op dat ze niet bruin worden. Haal ze daarna uit de pan en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Deze uien komen straks bovenop de spätzle en kaas.
Stap 3
Kijk of de kaas na 15 minuten een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Zo niet, bak nog een paar minuten langer. Bedek de ovenschotel daarna met de uienringen en de resterende geraspte kaas. Fleur je gerecht op met de cherrytomaatjes en fijngehakte peterselie of bieslook.
Klaar is Käs!
Met deze 3 eenvoudige stappen heb je binnen een handomdraai een heerlijke maaltijd met een Oostenrijks tintje op tafel staan. Omdat het een ontzettend machtig recept is een frisse salade een goede serveertip. Ook kun je de bijvoorbeeld ui achterwege laten wanneer je picky eaters aan tafel hebt. Eet smakelijk!