Selecteer een pagina
28 februari 2021
Emma
Home » Tips & Tricks » Op wintersport met een groep

Sleep jij jouw vriendengroep dit jaar naar de Alpen? Of heb je een vaste groep kennissen waarmee je al jarenlang de pistes onveilig maakt? Een accommodatie vinden voor een groot aantal personen is niet altijd even makkelijk. Want of je nu met een aantal gezinnen of met een vriendengroep gaat: als groep heb je vaak specifieke wensen. Daarbij is een goede accommodatie juist zo belangrijk tijdens een vakantie. Waar moet je op letten als je voor een grote groep een wintersportvakantie gaat boeken?

 

Het skigebied

First things first: het skigebied moet bij de groep passen. Bij het zoeken van een geschikte bestemming is het erg belangrijk om het niveau van de groep niet uit het oog te verliezen. Gaan er onervarene volwassenen mee of kinderen die nog nooit op de latten hebben gestaan? Dan is het als eerste van groot belang dat het skigebied beginnersvriendelijk is. Daarna kun je kijken naar een accommodatie dicht bij de piste om de nieuwelingen het optimale wintersportgevoel te geven. Ook kunnen ze makkelijk een pauze inlassen om even op adem te komen.

Groep wintersport tips

Indeling van de slaapkamers

Bij zowel vriendengroepen als families kan de indeling van de kamers alle kanten op gaan. Vaak worden stelletjes een eigen stekkie gegund en verdelen de overige personen zich over andere kamers. Ook is het in sommige accommodaties bijvoorbeeld mogelijk om met veel mensen op één grote slaapkamer kamer te verblijven! 

Als je met meerdere gezinnen op wintersport gaat en je wil in één chalet of huisje verblijven, kun je overwegen of het slim is om de kinderen bij elkaar op de kamer te laten slapen. Of je deelt de kinderen in naar de leeftijd en hoe goed ze elkaar kennen. Dit maakt een wintersportvakantie natuurlijk extra spannend en gezellig voor ze.

Als je voor een grotere groep naar een groot chalet zoekt, is het aantal slaapkamers dus essentieel. Vaak kun je aan de foto`s en de oppervlakte van het huisje een beetje inschatten hoe groot elke slaapkamer ongeveer zal zijn. 

 

Budget

Voor de groepen die graag een zakcentje overhouden is het belangrijk om een aantal dingen vooraf te weten. Hoeveel je voor een weekje wintersport betaalt is van een aantal factoren afhankelijk. Het land of regio waar de accommodatie zich bevindt bepaalt samen met de verzorging en de ligging eigenlijk hoeveel je kwijt bent. De Franse accommodaties scoren doorgaans het beste bij de lowcost-wintersporters terwijl Zwitserland bekend staat om de hoge kinderkorting.

Met deze feiten ben je een stuk beter aan je zoektocht op het grote wijde internet. Gelukkig kun je in ons filter gemakkelijk aangeven hoeveel iedereen bereid is te betalen voor de vakantie – dat maakt het zoeken een stuk eenvoudiger. En als je goed rondneust, vind je in Oostenrijk ook een aantal mooie budgetpareltjes voor jouw groepsreis. 

Jij kent je groep wintersporters natuurlijk het beste, dus kijk snel bij onze top-accommodaties voor grotere groepen

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff