Selecteer een pagina
24 november 2020
Emma
Home » Algemeen » Leren skiën als volwassene

Jong geleerd is oud gedaan. Maar wat gebeurt er als je op latere leeftijd iets nieuws wilt leren? En wat als jouw nieuwe project wintersport is? Of je nu eindelijk met je sportieve vrienden op vakantie wilt of skiën eigenlijk altijd al op je bucketlist stond: you can do this! Met deze tips waan jij jezelf al op de piste en gaat jouw wintersportdroom zeker uitkomen. 

Voorbereidingen

Als je voor het eerst een wintersportvakantie boekt is het realistisch om dit als één grote leervakantie te zien. En eerlijk is eerlijk: als je het jonge grut van de berg af ziet racen lijkt het alsof jij jouw kans al lang en breed hebt gemist. Maar niets is minder waar. Kinderen leren weliswaar snel, maar leeftijd is hier zeker geen beslissende factor. Dan spelen jouw motivatie en conditie een veel grotere rol. Ook is de voorbereiding essentieel. Tijdens het skiën gebruik je spieren die je normaal niet in deze mate belast. Wie niet na de eerste dag met spierpijn wil rondlopen kan het best vóór de vakantie beginnen met oefeningen. Als je niet regelmatig sport zal hier veel baat bij hebben.

Het juiste skigebied

Als groentje is het erg belangrijk om een skigebied te gaan dat beginnersvriendelijk is. Want ook als ‘Anfänger’ wil jij na een paar dagen wel eens een andere afdaling maken dan de oefenpiste. Kijk daarom naar skigebieden met veel blauwe pistes. Hier kun je naar hartenlust oefenen zonder dat je voor nare, steile verrassingen komt te staan.

Skikleren

Zorg ervoor dat je de juiste kleren hebt. Anders kom je snel van een koude (heel koude) kermis thuis. Warm thermo-ondergoed is essentieel. Daarna een fijn t-shirt en daarboven een hoodie of een vest. Een waterdichte jas en skibroek zal je helpen om ook na een paar keer sneeuwhappen droog te blijven. De key is om met laagjes te werken. Helemaal tijdens je eerste afdalingen kan het toch even ploeteren worden. Zorg eenmaal beneden dat je je weer warm inpakt want in de lift koel je snel af.

Leren skiën als volwassene tips

Ga op les

Learning by doing is een mooi begrip. Maar die gaat voor veel beginnende wintersporters niet op. De eerste paar afdalingen zijn het lastigst. Je moet immers nog een feeling voor de ski’s en de bochten kweken. En ook mensen om je heen die je met alle liefde een paar tips willen geven willen vaak na een paar afdalingen graag weer hun eigen ding doen. Daarom raden wij aan om in ieder geval de eerste 2 dagen skiles te nemen. Gewoon om het gevoel goed te pakken te krijgen. Gelukkig hoef jij als volwassene niet naar de kidsclub en krijg jij samen met andere dappere dodo’s de eerste bochtjes onder de knie. 

Bijna alle skischolen bieden zowel groepslessen als privélessen aan. Het voordeel van de groepslessen is dat deze doorgaans voordeliger zijn. Ook ben je in een groepje met lotgenoten die op hetzelfde niveau zitten. Geen enige reden om je te schamen voor jouw onhandigheid dus! Als je voor een privéles gaat is de aandacht van een professional volledig op jou gericht. De les wordt op jou afgestemd, wat jou als beginner zeker helpt bij je leerproces. De prijs per uur ligt dan ook iets hoger.

Je eerste afdalingen alleen

Het is erg belangrijk om jouw allereerste afdalingen zonder skileraar met een gevorderde te doen. Dan ben je niet alleen en het geeft jou uiteindelijk meer zelfvertrouwen. Denk hierbij om samen op jouw tempo te gaan zitten en de juiste kleuren pistes te pakken. Zo voorkom je dat je over je eigen grens gaat en de controle over je ski’s verliest. Ook is het de ultieme manier om de techniek afkijken door achter iemand aan te skiën. 

Ga jij voor het eerst op wintersport en heb je wat aan deze tips gehad? Laat het ons weten!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff