Selecteer een pagina
De juiste schoenmaat voor je ski- of snowboardschoen
5 november 2020
Emma
Home » Tips & Tricks » De juiste schoenmaat voor je ski- of snowboardschoen

Wie de schoen past, trekke hem aan! Een goed passende schoen is erg belangrijk voor jouw wintersportvakantie. Er is namelijk niets irritanters dan na je eerste paar afdalingen weer terug naar de verhuurshop te moeten om je schoenen of boots te ruilen. Want die tijd had je natuurlijk ook op de piste kunnen doorbrengen. Als je vooraf weet waar je op moet letten, heb je meer kans op een match met je schoen. En dat is belangrijker dan je denkt. Niet alleen voor jouw humeur, maar ook voor je eigen veiligheid.

 

Schoenmaat

We draaien er zeker niet omheen: de ski- of snowboardschoen verdient geen prijs voor comfort. Vooral de groep skiërs zijn de wintersporters die na een dagje carven graag klagen over hun schenen.  Buiten het feit dat de schoenen oncomfortabel zijn, is het natuurlijk ook erg belangrijk om de juiste maat te kiezen. Heb je te kleine schoenen meegenomen? Dan heb je gauw last van je voeten en is het erg moeilijk om je tenen warm te houden in deze kleine ruimte. Bij te grote schoenen kan het zijn dat je minder controle hebt over je stuurbewegingen. Anders dan bij normale schoenen worden de Mondopoint-maten aangehouden. Dit betekent dat ze naar de daadwerkelijke grootte van je voet in centimeters kijken. Een voet van 26 cm groot heeft een Mondopoint-maat van 260. Deze maat komt overeen met de Europese schoenmaat 42, die we uit onze normale schoenwinkel kennen. Als je op vakantie gaat in de Alpen zijn de meeste ski- en snowboardschoenen voorzien van zowel een Mondopoint- als een Europese schoenmaat. 

 

Vooraf meten

Meten is weten. Het is daarom verstandig om thuis alvast je voeten op te meten. En omdat de Mondopoint eenvoudig om te rekenen is, krijg je dit met een A4-tje en een pen al voor elkaar. Meet de afdruk van je voet op en tel hier 0,8 tot 1 cm bij op, zodat je zeker weet dat de skischoen niet te klein is. Je bent slechts 1 zoekopdracht verwijderd van een goede Mondopoint-omrekentabel in Europese schoenmaat en met deze informatie ga je goed voorbereid op wintersport. Zorg er trouwens wel voor dat je allebei de voeten meet, want dit kan nogal eens verschillen. Ga bij een verschil altijd uit van de grotere voet(maat). Beweegruimte voor je tenen is immers altijd beter dan een krappe, koude skischoen.

 

Ook de best passende skischoenen en snowboardboots zijn niet altijd een pretje om de hele dag aan te hebben. Gebruik de momenten in de lift om je tenen goed te bewegen en eventueel je schenen wat rust te geven door je skischoenen even los te doen. Dit kan met de juiste sluiting van je snowboardboots ook erg eenvoudig. Het is trouwens ook geen slecht idee om je eens te verdiepen in de keuze van je ski’s. Alles helpt een handje mee om jouw wintersportvakantie een geweldige ervaring te maken!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff