Selecteer een pagina
Tips voor snowboardboot sluiting
24 november 2020
Stefan
Home » Algemeen » Tips voor snowboardboot sluiting

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom is niet elke snowboardboot hetzelfde. Dat geldt voor de buitenkant, de binnenkant en de sluiting. We kennen een drietal manieren waarop je jouw boots kunt vastmaken. De één wil snel klaar zijn, de andere gaat voor de perfecte fit. Met deze informatie weet jij precies welke mogelijkheden er allemaal op de markt zijn en waar jouw voorkeur naar uitgaat. 

De klassieker

Iedereen kent deze old school manier. De veters worden links en rechts over de tong gevlochten en bovenaan kun je ze strikken. Deze optie kost veel tijd, maar is nog altijd erg geliefd onder de snowboarders. Bij te lange veters is het aan te raden om hem bovenaan een keer om je kuit te slaan voordat je hem vastbindt.  En als hij stuk gaat is het niet moeilijk – en niet duur – om voor vervanging te zorgen.

 • Perfect fit
 • Old school
 • Makkelijk te vervangen

Speed lacing 

Voor iedereen zonder veterstrikdiploma en weinig tijd is er een andere manier. De speed lacing boots hebben ook veters, maar deze hoef je niet te strikken. Waar normaal twee uiteinden van de veters zijn, bevindt zich een verbindingssysteem. Deze zorgt ervoor dat je met één keer trekken je schoen vast kunt maken. Er zijn varianten waar je twee mechanismen hebt, zodat je boven en onderaan voor de perfecte fit kunt zorgen.

 • Snelle sluiting
 • Met één hand bedienbaar
 • Ook 2 systemen te koop
Tips snowboardboots sluiting

Boa

Bij deze variant heb je geen veters, maar een metaaldraad. Alles behalve een boa conSTRIKtor dus. Door aan een ronde knop te draaien wind je de draad op. Na een paar keer aanslingeren zit jouw snowboardboot als gegoten. Een erg eenvoudig systeem en ook met handschoenen aan is dit een ideale oplossing. Je kunt ook voor een dubbele boa gaan. In dat geval hebben het gedeelte om je kuit en om je voet een eigen draaiknop – handig! En wanneer het om snelheid bij het uittrekken gaat is de Boa-sluiting trouwens de kampioen. Met één druk op de knop springt jouw boot weer los. 

 • Goede fit
 • Snel open én dicht
 • Makkelijk met handschoenen

Alle varianten hebben hun voor- en nadelen. Als jij je materiaal gaat huren of kopen kun je vragen of je verschillende opties mag uitproberen. Zo kun je zelf bepalen wat voor jou het beste op de piste werkt. Natuurlijk is het erg handig dat je van tevoren je voeten opmeet voor de perfecte schoenmaat. Zo vind jij de best passende boot met de perfecte sluiting! Laat je ons even weten welke het is geworden?

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
 • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
 • Corona-geld-terug-garantie
 • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff