Selecteer een pagina
5 tips om diefstal van materiaal tegen te gaan
22 december 2020
Stefan
Home » Tips & Tricks » 5 tips om diefstal van materiaal tegen te gaan

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven wij met deze 5 tips onze kennis graag door om zo min mogelijk pruillipjes op wintersport te zien. Er zijn namelijk nogal wat mogelijkheden om jouw materiaal enigszins te beschermen. Niemand wil na een warme chocolademelk of een lekkere apfelstrudel de skihut uitkomen en je gear niet meer vinden. Dat kan je dag – en misschien je week – namelijk goed verpesten. Je hebt nogal wat te doen bij een diefstal en je humeur is ook meteen bedorven. Maar met deze tips maak je het de dieven een stuk lastiger!

 

1. Verspreid de buit

Deze is helaas alleen voor de skiërs. Een goed werkende en eenvoudige tip is om twee verschillende ski’s in elkaar te klikken. Een niet passend setje is natuurlijk een heel stuk minder aantrekkelijk om  mee te nemen. Zorg er wel voor dat je de koppeltjes niet te dicht bij elkaar in het rek zet.

 

2. Koop een slot

Net als de fiets kan jouw wintersportmateriaal gewoon aan de ketting. Met behulp van een (cijfer)slot klik jij je gear aan het rek naast de skihut. Er is een aantal goede gadgets op de markt dat ervoor zorgt dat jij met een gerust hart een terrasje kunt pakken. Zorg er wel voor dat je de sleutels niet verliest of je code vergeet!

Tips materiaal stelen diefstal

3. Skilockers

Aan het einde van de dag sta jij onderaan de piste en de groep wil nog een drankje drinken of iets te eten halen. Dan is het erg handig om gebruik te maken van de lockers die een skigebied ter beschikking stelt. De prijzen kunnen van gebied tot gebied verschillen, maar dit is zeker niet duurder dan een stel nieuwe ski’s, stokken of een snowboard aan te schaffen.

 

4. In de auto

Als je met de vierwieler naar het skigebied pakt én de parkeerplek dicht bij de lift is, kun je je spullen natuurlijk in je auto leggen. Hier zijn ze veilig opgeborgen voor vandalisme en dieven. En je bespaart jezelf een zoektocht aan het einde van een etentje of een bezoek aan de après-ski bar.

 

5. Tracker op je materiaal

Een andere manier is om een tracker te kopen. Door middel van GPS weet jij altijd waar jouw gear zich op dat moment bevindt. De nieuwste trackers zijn eenvoudig met je mobiel te bedienen. Dit is natuurlijk ook handig voor freeriders die een ski in een zee van poedersneeuw hebben verloren.

 

Met deze tips is een diefstal natuurlijk niet uit te sluiten. Mocht het je wel overkomen, dan is er een aantal dingen die je moet doen. Maar met deze tips kun je het de grijpgrage handjes wel een stuk moeilijker maken om jouw vakantie te verzieken. Welke adviezen zou jij andere wintersporters willen meegeven?

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff