Selecteer een pagina
De garanties bij het boeken van een wintersport
25 augustus 2021
Emma
Home » Nieuws » De garanties bij het boeken van een wintersport

Niets is zo deprimerend als een geboekte wintersportvakantie die niet door kan gaan – terwijl jij je zo op de sneeuw had verheugd. En in deze onzekere tijden komt het meer dan eens voor dat een vakantie moet worden verschoven of zelfs geannuleerd. Erg vervelend! Maar wist jij dat je een groot voordeel hebt als je via Skipedia boekt?

 

Code oranje of rood

We kennen inmiddels allemaal de universele stoplichtmethode. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en het RIVM raden omwille van de volksgezondheid vakanties bij zowel code rood als code oranje af. Erg handig om te zien of een land veilig (genoeg) is, maar wat als jouw vakantie nog ver in de toekomst ligt? Op basis van welke informatie maak jij de beslissing om een vakantie te boeken – of juist niet? Niemand weet het de situatie in Nederland of in jouw vakantieland over een aantal weken of maanden precies zal zijn. Daarom krijgen jij bij een boeking op Skipedia onder een aantal omstandigheden je geld terug. Dat is slechts één van de vele voordelen van het boeken bij een reisorganisatie.

Garanties corona wintersport

Corona-geld-terug-garantie

Wanneer er in de aanloop naar je vakantie één van de volgende dingen gebeurt, mag je jouw boeking via Skipedia gratis annuleren: 

  • de accommodatie sluit vanwege Corona
  • de skigebieden in jouw skipas sluiten vanwege Corona
  • het RIVM geeft code oranje voor jouw skiregio of vakantieland
  • jouw vakantieland sluit zelf de grenzen voor toeristen

Een onveilig gevoel over de wintersportreis die over 3 maanden pas van start gaat is helaas geen geldige reden. Om zeker te zijn van een accuraat beeld, wordt de situatie 10 dagen vóór het begin van je vakantie bekeken. Geldt één van de vier bovenstaande omstandigheden voor jouw vakantie, dan mag je gratis annuleren en krijg je je geld terug. Denk je dat je al vóór deze 10-daagse periode kunt inschatten dat je vakantie in het water valt en heb je vragen over de gang van zaken? Meld je dan bij je reisorganisatie.

 

Lastminute op wintersport

Door deze pandemie zien we een shift in Nederland: veel mensen stellen het boeken van hun wintersport uit. Daar komt ook nog eens bij dat verzekeringen veel annuleringsmogelijkheden rondom Coronabesmettingen uit het pakket hebben gehaald. Met deze informatie in hun achterhoofd wachten veel vakantiefanaten liever tot het laatste moment voordat ze boeken. De lastminute-boekers moeten dit jaar helaas wel op enorme concurrentie rekenen. Op dit moment lijkt het erop dat veel mensen wachten met boeken tot ze de situatie in het vakantieland goed kunnen inschatten. Dat die ene ruime familiekamer of dat mooie appartement direct aan de piste misschien niet meer beschikbaar is, wordt voor lief genomen.

Waag jij de gok of wacht je liever tot een week voor vertrek met het boeken van jouw wintersportvakantie? Laat ons weten wat jouw plannen voor deze winter zijn.

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff