Selecteer een pagina
Kinderopvang tijdens de wintersport
3 januari 2021
Emma
Home » Algemeen » Kinderopvang tijdens de wintersport

De wintersport is een populaire optie om een gezellige familievakantie te beleven. Maar voordat je op vakantie gaat met kinderen, moet er natuurlijk het één en ander worden uitgepluisd. Vooral met jonge kinderen komt er behoorlijk wat organisatie en uitzoekwerk bij kijken. De indeling van de dag hangt voor een groot gedeelte van de leeftijd en de vaardigheden van de kids. Gaan ze al zelf skiën, moeten er lessen worden geboekt of blijven ze in het hotel en is er oppas nodig? Voor sportieve ouders die zelf ook graag de piste op willen hebben we de meest voorkomende opties op een rijtje gezet.

 

De juiste accommodatie

Als je met vrienden op wintersport bent kun je rouleren met de oppas – hartstikke handig! Je moet pas creatief worden als je als volwassenen zelf een dagje de piste op wil. Dus mocht je een dagje zonder het kroost willen beleven, ben je op anderen aangewezen. Of op de goede service van een kindvriendelijke accommodatie. Veel hotels en pensions bieden namelijk baby- en kinderoppas aan. Dit kan vaak bij de receptie per dagdeel of per uur worden geboekt. Daarnaast wordt er in veel accommodaties kinderanimatie aangeboden of staat er een activiteit in de avond op het programma.

Wintersport kinderopvang oppas tips

Verschillende opties

Naast de perfecte accommodatie moet er ook aan het dagprogramma worden gedacht. Wat past er goed bij jouw kinderen? En wat als je een ochtend of middag op de latten wil staan? Je komt een heel eind door de juiste filters te gebruiken. Zo weet je precies wie welke services aanbiedt. 

 

  • Babysitter

Voor de allerkleinsten is er vaak een paar uur opvang per dag mogelijk. In de meeste gevallen zijn ze de hele dag open en kun je dit eenvoudig naar je eigen schema aanpassen. 

 

  • Oppas voor peuters en kleuters

Ook bieden veel accommodaties een crèche aan voor peuters en kleuters. In de speelruimte of oppaskamer kunnen ze zich onder toezicht naar hartelust uitleven.

 

  • Miniclubs en kinderanimatie

Net als op de camping in de zomer kun je ook tijdens de wintersportvakantie entertainment voor de kids boeken. Er worden activiteiten georganiseerd en de kinderen vermaken zich samen met leeftijdsgenootjes.

 

  • Speelkamer

Een plek om je uit te leven is niet hetzelfde als oppas. Maar een speelruimte biedt de ultieme kans voor grotere kinderen om zich een tijdje te vermaken en even stoom af te blazen. En jij als ouder hebt even tijd voor jezelf.

 

Met de juiste informatie is het plannen van een vakantie een stuk eenvoudiger. Kijk wat de accommodatie aanbiedt, want dit kan per hotel, seizoen en zelfs per week verschillen. Ook wordt er in de meeste gevallen een vergoeding gevraagd.

Heb jij goede tips voor andere ouders? Laat het ons weten!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff