Selecteer een pagina
26 november 2020
Stefan
Home » Algemeen » Skihelmen en goggles

Noem het een accessoire of een lastige verplichting: de helm is op de piste niet meer weg te denken. In een aantal landen geldt er zelfs een verplichting van de kinderskihelm tot een bepaalde leeftijd. En terecht, want een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. En als je zelf zonder kleerscheuren de berg af kunt komen betekent dit niet dat er niemand tegen jou aan kan botsen. Goede bescherming is daarom essentieel, net als goed zicht. Want alleen met een goede skibril kun jij jouw afdaling in elke situatie optimaal inschatten. Gelukkig kennen wij bobos.nl! Hier vind je helmen en goggles van Bollé en Cébé – gerenommeerde merken die tot de uitrusting van menig (Olympisch) sporter behoren.

 

Waarom een helm?

Veiligheid gaat boven alles. Dat geldt in het dagelijks leven, maar ook zeker tijdens het sporten. Skiën en snowboarden is niet per se ongevaarlijk. Helemaal niet als je je bedenkt hoe snel, onhandig of ongecontroleerd sommige mensen over de pistes vliegen. Daarnaast wil iedereen zichzelf verbeteren en worden de eigen grenzen constant verlegd. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Situaties, waar je je maar beter goed voor kunt voorbereiden. Let daarom bij het uitzoeken van een helm op de volgende dingen:

 

1. Soort helm

De helm moet aansluiten bij jouw stijl van skiën. Ga jij veel off piste of blijf je binnen de lijntjes? En pak jij wel eens een obstakel in het funpark mee? Zorg er dan voor dat de helm hierop is afgestemd.

2. Type helm

Het materiaal bepaalt voor een groot gedeelte hoe goed jij bent beschermd. Een robuuste helm voor het funpark is natuurlijk harder en zwaarder dan de lichte allrounder voor op de piste.

3. Maat

Helmen hebben, net als schoenen en kleren een maat. Behalve dat een verkeerde grootte vervelend kan zijn, kan dit bovendien ook gevaarlijk zijn. Kies de maat daarom zorgvuldig uit.

 

Een helm is zeker geen overbodige luxe. De sneeuw op een geprepareerde piste is namelijk een stuk minder zacht dat het lijkt. Tijdens een valpartij wil je natuurlijk goed beschermd zijn. Daarnaast houdt de helm je hoofd lekker warm. Kijk in de shop van bobos.nl welke helm het beste bij jou past.  

 

Skihelm goggles bobos.nl

Waarom goggles?

Naast veel helmen biedt bobos.nl ook skibrillen aan. Je ogen krijgen namelijk veel te verduren tijdens een dagje skiën. Wat dacht je van UV-straling, wind en sneeuwvlokken? Met een skibrillen zijn jouw ogen volledig beschermt. Geen last van sneeuwblindheid door teveel zonlicht en ook kun jij je ogen open houden als het hard waait of je wordt overvallen door een sneeuwbui. Zo kun jij de piste (en alle buckels) goed inschatten en haal je het maximale uit de afdaling. Nu moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. We hebben alvast de drie belangrijkste punten op een rijtje gezet.

 

1. Lichtdoorlatendheid

Met verschillende weerstypes horen natuurlijk verschillende lichtfilters. Daarom zijn de lenzen van skibrillen in 5 categorieën verdeeld. Hier gaat het vooral om de kleur van de lens en hoe veel licht hij doorlaat.

2. Type lens

Als je de lichtdoorlatendheid van je lens hebt gekozen, ga je kijken naar het type. De afmeting en de vorm van de lens speelt een belangrijke rol tijdens jouw skidag. 

3. Maat

Jouw bril moet natuurlijk over je helm passen. Niets is zo vervelend als een skibril die afzakt of juist te strak zit. Een passende skibril zorgt ook voor meer warmte tijdens jouw snelle runs.

Nu je weet waar je op moet letten is het uitzoeken van een bril een stuk makkelijker. Want net als bij andere brillen is de keuze reuze. Doordat er veel opties zijn, kun je je ideale bril bij wijze van spreken samenstellen. Voor zowel kinderen als volwassenen hebben we een aantal skibrillen uitgezocht die je zeker moet bekijken!

 

Op de website van bobos.nl zie je welke helm of bril bij jou past. Daarnaast geeft de site aan waar deze producten bij jou in de buurt te verkrijgen zijn. Laat je ons weten voor welke jij gaat?

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff