Selecteer een pagina
5 dingen waar wintersporters over klagen
13 december 2020
Stefan
Home » Algemeen » 5 dingen waar wintersporters over klagen

Wat? Een artikel over negatieve dingen tijdens de wintersport? Natuurlijk verwacht je van ons als doorgewinterde sneeuwfanaten alleen maar lovende berichten over de mooiste vakantie van het jaar. Toch gaan we hier voor een herkenbare reality-check. Want hoe geweldig een tipje naar de Alpen ook is, er zijn zeker dingen waar iedereen een beetje over mag klagen.

 

Early mornings

Heb je eindelijk vakantie, zet je vrijwillig je wekker. Bij deze gedachte haken veel mensen al af. Toegegeven: elke ochtend vroeg uit de veren zijn en het warme nest te verlaten kost veel wintersporters aardig wat moeite. Helemaal als het buiten flink heeft gevroren of de avond iets langer was dan gepland. Maar hoe erg je je wekker ook verwenst, dat gevoel is helemaal verdwenen als jij als eerste de geribbelde piste onder je ski’s of snowboard voelt. Geen mens in de buurt en het hele skigebied lijkt van jou te zijn. Gaan met die banaan!

 

De skischoenen

Dit geldt voor de beginners én gevorderden onder de skiërs. Want hoewel je de juiste maat hebt gekozen en al vaker op de latten hebt gestaan, je voeten zijn hier nooit blij mee. Helemaal niet als ze in de kou hebben gestaan of een grapjas er een sneeuwbal in heeft gemikt. En traplopen is ook geen pretje. Bovendien zijn ze ook nog eens erg onhandig om te dragen – helemaal als je al een stel ski’s of een snowboard op je schouders hebt. Als kers op de taart wacht je bij het uittrekken van je skischoenen ook nog eens een pijnlijke procedure. Nee, jij bent zielsblij dat je voor de après-ski feestjes en het restaurant je gewone schoenen hebt meegenomen.

5 lijstje wintersport klagen

Lastige kinderklasjes

Je kent ze wel, de lange treintjes met kinderen die de hele piste in beslag nemen met hun pizzapunten. En iedereen die er langs wil moet een gewaagde inhaalmanoeuvre doen. Want juist omdat ze hun eerste bochtjes maken kan het voorkomen dat er eentje ongecontroleerd uit de rij vliegt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus even vaart minderen en goed opletten. Natuurlijk is het hartstikke leuk dat deze koters de smaak te pakken krijgen, maar kan dat niet op een andere afdaling? 

 

Vallen

Sneeuwhappen is nooit leuk. Bij beginnende wintersporters is een valpartij niet verwonderlijk, maar ook als gevorderden hun grenzen willen verleggen belanden ze bij verschillende pogingen in de poeder. En daarbij verlies je – buiten je geduld – ook wel eens een ski, een stok of je handschoenen. Niets is frustrerender dan naar boven klauteren om je uitrusting weer bij elkaar te zoeken. Om maar niet te spreken van sneeuw onder je kleren… brrr! Probeer dan maar eens je handen weer warm te krijgen.

 

Slecht weer

Tijdens de zomervakantie wil jij het liefste warme temperaturen en een heerlijk verkoelend briesje. En in de winter precies het tegenovergestelde. Laat het kwik maar zakken! En een strak blauwe lucht is vanzelfsprekend: die wil je het liefst tijdens al je vakantiedagen hebben. Want op slecht zicht tijdens een sneeuw- of regenbui is wintersport ineens een stuk minder leuk. En bovendien ook nog eens flink gevaarlijk. Nu begrijp je opeens de term ‘mooi-weer-skiërs’ maar al te goed. 

 

Vast allemaal erg herkenbaar voor jou als wintersporter. Maar willen we het een jaartje overslaan? Dacht het niet!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff