Selecteer een pagina
5 awkward situaties op wintersport
12 januari 2022
Emma
Home » Algemeen » 5 awkward situaties op wintersport

Vooral voor mensen aan de zijlijn genieten van de volgende ultieme 5 schaam-situaties op wintersport. Een uitglijder hier of daar kan tijdens elke vakantie gebeuren. En hoe awkard deze moment ook zijn, stiekem zijn juist dit de verhalen om met een lach op terug te kijken.

Vallen

Dit is natuurlijk dé klassieker. Er is maar één klein momentje nodig waar je even niet oplet en je ligt languit in de sneeuw. En het maakt niet uit hoeveel winters je al naar de Alpen hebt doorgebracht en of dit nu op een makkelijke of moeilijke piste is; vallen is nooit leuk. En al helemaal niet als je vrienden, familie of een hele kleuterklas toekijkt. Gelukkig zorgen die klunzige sneeuwhappers wel vaak voor de leukste video’s!

Skipas vergeten

Helaas zijn de ochtenden – ook op vakantie – vaak een stressvol moment op een dag. Iedereen wil douchen, eten en zo snel mogelijk op de latten staan. Eenmaal bij de lift aangekomen grijpt iedereen naar de nodige spullen voor een dag op de piste. Als je er op zo’n moment achter komt dat jouw skipas nog op je nachtkastje ligt, is dat natuurlijk een grote domper. En wat doe je? Ga je met hangende pootjes terug of probeer je de kassamedewerker te overtuigen dat je toch mee mag naar boven?

Wintersport awkward situaties

De après-ski

What happens at the après-ski, stays at the après-ski. Menig wintersporter bezwijkt hier voor een koud biertje na een dag op de piste. En of je nu voor alcoholische drankjes gaat of het bij een colaatje houdt – de meezingers zorgen altijd voor een uitbundige sfeer. Naarmate de avond vordert zing jij alle après-ski hits uit volle borst mee. En als de bierglazen en de dansvloer goed gevuld zijn, is vaak het einde zoek. Natuurlijk hoor je soms de volgende dag pas de mooie en gênante verhalen… over jezelf!

Ingehaald door een klein kind

Wij verheugen ons altijd op de wintersportvakantie, want als Nederlander moet je altijd genoegen nemen met slechts een paar skidagen per jaar. Natuurlijk ben je enorm blij met je vooruitgang van de afgelopen paar dagen en word je elke keer iets beter. Toch is het geen goed gevoel wanneer je door een guppie – of een hele school guppies – op de piste wordt ingehaald. En precies op dat punt waar jij dacht dat je juist een hele lekkere vaart had. Je kunt je troosten met de aanname dat dit kind uit een dorpje verderop komt en al kon skiën voordat hij kon lopen… toch?

De laatste lift gemist

Wij Nederlanders kunnen in ons bergloze kikkerlandje helaas niet skiën. Daarom gaat de gemiddelde wintersporter voor zo veel mogelijk kilometers tijdens de welverdiende skivakantie – logisch! Wel is het belangrijk om je route goed uit te stippelen. Beter plan je direct een kleine buffer in, zodat je ook nog op tijd de juiste lift pakt nadat je de afstand verkeerd inschat of nét iets langer op het terras blijft hangen. Mocht je alleen komen te staan, kun je het beste een taxi bellen of hopen dat een aardige liftbediende medelijden met je heeft.

 

Heb jij nog een aanvulling voor ons lijstje? Laat het ons vooral weten!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff