Selecteer een pagina
9 maart 2021
Stefan
Home » Wintersport in ... » Wintersport in SuperDévoluy

SuperDévoluy wordt eigenlijk altijd in één adem met La Joue du Loup genoemd. Deze beide Franse dorpen delen een skigebied waar veel Nederlanders al jaren naar terugkeren. Hoog tijd voor een duik in de voordelen van SuperDevoluy, dachten wij zo. Want hoewel dit een overwegend eenvoudig gebied is, valt hier ontzettend veel te beleven.

Informatie Skigebied SuperDévoluy

Skigebied

Dat het geschikt is voor beginners en kinderen, is met 60 km aan makkelijke pistes een nobrainer. Juist voor de mensen die voor het eerst op de ski’s staan is dit gebied een perfecte keuze. Vooral aan de kant van SuperDévoluy vind je een zee aan blauwe afdalingen die je terug naar het dorpje leiden. Onderaan zijn er veel oefenpistes met kleine liftjes om de eerste bochten te kunnen maken en speeltuinen. De top van het skigebied bevindt zich op bijna 2.500 m hoogte en het laagste punt ligt op 1.450 m. Daarom heb je meestal van de Kerst tot en met maart witte pistes. Perfect voor de schoolvakanties!

 

Voor gevorderden is er 40 km aan pistes in het gebied te vinden. De uitdagende 10 km zijn zwarte pistes die je zeker een keer moet hebben geprobeerd. Deze liggen vooral aan de kant van SuperDévoluy. In het midden van het skigebied ligt een snowpark met een aantal hoge stuntbulten. Ga je liever racen? Vlakbij vind je twee pistes waar je wedstrijdjes tegen elkaar kunt houden. Succes!

SuperDévoluy

Neem een kijkje naar onze accommodaties in dit skigebied!

SuperDévoluy

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste in Frankrijk. Deze wintersportlocatie is vernoemd naar het lager gelegen dorp Dévoluy. Steeds meer mensen ontdekten het skiën en wilden graag aan de piste verblijven. Het was tijd voor een nieuw skidorp dat hoger lag dan het oorspronkelijke plaatsje en aan alle eisen van een wintersporter voldoet. Dit was een strategie die veel Franse dorpen een aantal decennia geleden hebben ingezet. De typische grote appartementencomplexen van SuperDévoluy zijn vanaf de berg goed te zien en garanderen een heerlijke wintersportvakantie aan de piste. In het skidorp zijn alle voorzieningen op loopafstand. Je hoeft dus niet de auto te pakken om naar de skiverhuur, de supermarkt of een restaurant te gaan. De meeste accommodaties verhuren appartementen waar je met groepen van 4 tot 10 personen kunt verblijven. De prijzen zijn laag en je hebt een prachtig uitzicht over de Franse gebergtes.

Vlak bij SuperDévoluy ligt het dorpje La Joue du Loup. Ook hier vind je veel accommodaties aan de piste. En met de liften voor de deur zit je in no time in het skigebied van SuperDévoluy.

 

Heb jij hier al eens een heerlijke familievakantie in de sneeuw beleefd? Of heb je tips voor andere wintersporters? Laat het ons weten!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff