Selecteer een pagina
Schoolvakanties in de Alpenlanden
31 januari 2021
Emma
Home » Tips & Tricks » Schoolvakanties in de Alpenlanden

Er zijn veel wintersporters die aan de schoolvakanties zijn gebonden. Kijkend naar de vakantieperiodes in ons land kun je alvast inschatten hoeveel Nederlandse sneeuwliefhebbers naar de bergen vertrekken. Maar ook de scholen in de Alpenlanden hebben vaak in dezelfde periodes vrij. Daarom is het erg handig om te weten wanneer je de grootste druktes op de pistes kunt verwachten. En ook voor wintersporters die voor lege pistes buiten de schoolvakanties gaan is het goed om te weten wanneer de scholen in het vakantieland hun deuren sluiten. Want waar de Kerstvakantie in bijna alle landen hetzelfde valt, is de verdeling van de krokusvakantie overal anders.

 

Oostenrijk

Net als in Nederland is ook de Oostenrijkse voorjaarsvakantie ingedeeld per provincie. Dit zorgt ervoor dat de drukte in de skigebieden elk jaar zo goed mogelijk wordt verspreid. In Salzburg, Tirol, Vorarlberg en Kärnten hebben de schoolkinderen vanaf 14 februari 2022 hun voorjaarsvakantie. Dat komt precies goed uit, want de Nederlandse scholen sluiten hier dit jaar precies op aan.

Salzburger Land 14 – 19 februari 2022
Tirol 14 – 19 februari 2022
Vorarlberg 14 – 19 februari 2022
Kärnten 14 – 19 februari 2022
Wintersport schoolvakantie kinderen

Frankrijk

Dit grote land is opgedeeld in 3 regio’s. De vakantieperiode in de provincies met skigebieden (Zone A) valt precies samen met de Nederlandse voorjaarsvakantie. En aangezien de Fransen 2 weken vrij hebben, overlapt dit de vakanties van de Nederlandse regio’s noord, midden en zuid. Met de provincies uit zone B en C delen we elk slechts 1 week.

Periode Regio´s
Zone A 19 feb t/m
7 maart 2022

Besançon, Bordeaux, Clermont-Ferrand, Dijon, Grenoble, Limoges, Lyon, Poitiers

Zone B 12 feb t/m
28 feb 22

Aix-Marseille, Amiens, Caen, Lille, Nancy-Metz, Nantes, Nice, Orléans-Tours, Reims, Rennes, Rouen, Strasbourg

Zone C 26 feb t/m
14 maart
Créteil, Montpellier, Parijs, Toulouse, Versailles

Boek nu alvast voor volgend jaar!

Bekijk onze aanbiedingen voor de schoolvakanties.

Zwitserland

In alle provincies hebben de naar schoolgaande kinderen 1 week in februari vrij.  Wanneer deze week is, is afhankelijk van de regio waarin de school zich bevindt. Kijk daarom online wanneer de voorjaarsvakantie precies is voordat je jouw wintersport voor Zwitserland in 2022 gaat plannen.

Wintersportvakantie schoolvakantie europa

Italië

Ook de Italiaanse scholen worden onderverdeeld in regio’s. Hoe de vakanties in het schooljaar 2021/2022 worden opgedeeld is nog niet bekend. Baserend op de voorgaande jaren kunnen we zeggen dat de kerstvakantie hier 2 weken duurt en vlak voor Kerst begint. De voorjaarsvakantie is 1 week in februari.

 

Met deze informatie ben jij optimaal voorbereid voor je volgende wintersportvakantie. Waar gaat jouw volgende trip naartoe?

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff