Zeg nou zelf: een wintersport in Oostenrijk is toch niet compleet zonder een Kaiserschmarrn op het topje van de berg? Dat dachten wij dus ook. Met dit eenvoudige recept kun je het winterse gevoel thuis beleven, ook al laat de wintersportvakantie nog even op zich wachten. En om ‘m nog iets op te pimpen stellen we je een gekarameliseerde versie voor. Lees hier hoe je in 5 stappen jouw favoriete tussendoortje op tafel zet!
Benodigdheden voor 2 personen

Stap 1
Splits de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimige massa. Voeg tijdens het roeren in kleine beetjes de bloem en de melk door tot er geen klontjes in het deeg zijn. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
Stap 2
Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes. Breng in een pan de appels, het water, de kaneel en de vanillesuiker aan de kook en laat ze 10 minuten stomen met het deksel erop. Daarna met een staafmixer grof pureren. Laat de moes afkoelen.
Tip: verwarm de oven alvast voor op 50 °C.

Stap 3
Klop het eiwit stijf met voeg een snufje zout toe. Smelt een kwart van de boter in een pan (24-28 cm in diameter voor 2 personen) op middelhoog vuur en verhit tot het begint te schuimen. Spatel de opgeklopte eiwitten door het resterende beslag. Giet daarna de helft van het beslag in de pan. Bak op laag tot middelhoog vuur met gesloten deksel in ongeveer vijf minuten goudbruin.
Stap 4
Met behulp van twee houten lepels deel je het goudbruine beslag in de pan in vieren. Draai deze stukken één voor één om. Bak nog twee minuten en scheur dan in stukken met de houten lepels. Voeg nog een kwart van de boter toe en de helft van de amandelschilfers en een eetlepel poedersuiker. Karameliseer de Schmarrn en laat de amandelschilfers lichtjes bruin worden. Ga vervolgens op dezelfde wijze te werk met de resterende helft van het deeg, de amandelschilfers en de boter.
Tip: Leg de eerste lading op een bord en houd ze warm in de voorverwarmde oven.
Stap 5
Serveer de Kaiserschmarrn met een laagje poedersuiker – net als in Oostenrijk! Iets meer inspiratie nodig? Ga voor deze extra serveertips:
- appelmoes
- vanillesaus/vanille-ijs
- warme kersen
- vers fruit
Met deze stappen heb jij binnen no-time een heerlijke Kaiserschmarrn! Niets zo heerlijk als het wintersportgevoel alvast in huis te halen. Laat je ons weten of het lekker was?