Selecteer een pagina
Is jouw auto klaar voor de wintersport?
5 november 2020
Emma
Home » Tips & Tricks » Is jouw auto klaar voor de wintersport?

Met elke vakantie is het natuurlijk van groot belang dat je veilig aankomt. Dat veel wintersporters de voorkeur aan de auto geven, is niet zo gek. Je kunt veel meenemen en heb je bagage de hele reis binnen handbereik. Eenmaal op de bestemming aangekomen kun je de auto gebruiken om naar het skigebied te rijden of om uitstapjes te maken. Toch is er een aantal dingen waar je vóór het vertrek even aandacht aan moet besteden. Want autopech met -10 is geen pretje en overigens zeker niet ongevaarlijk.

 

Uitrusting in de auto

Als eerste is het belangrijk dat je auto goed is uitgerust met de nodige (en soms verplichte) materiaal en toebehoren. Het verschilt per land of het een verplichting is of niet. In sommige gevallen wordt er een uitzondering voor auto’s met een Nederlands kenteken gemaakt, maar in andere gevallen zijn deze toebehoren zelfs verplicht voor alle auto’s in een bepaald land. Wat raden wij aan?

  • EHBO-set (verplicht in: DE/CZ)
  • Veiligheidshesjes (verplicht in: AT/DE/FR/IT/PO/CZ)
  • Gevarendriehoek (verplicht in: AT/DE/FR/IT)
  • Sneeuwkettingen (bij bordjes verplicht, dus voor de zekerheid meenemen)

Een deel van dit lijstje is verplicht, andere zijn alleen aangeraden. Het is wel verstandig om deze overzichtelijke investering te doen. Mocht je ze ooit tijdens je vakantie nodig hebben, ben je natuurlijk blij met deze accessoires in de auto. Als laatste is het erg handig om je in te dekken bij een langere wachttijd. Dit kan met eten voor onderweg, flessen met water warme dekens en een powerbank voor je telefoon.

 

Extra check

Van tevoren de auto nog eens een extra check geven, kan ervoor zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Belangrijk is om alle vloeistoffen te laten checken, want het kan in een wintersportgebied natuurlijk erg koud worden. Daarom is het goed om het oliepeil, koelvloeistof, remvloeistof, ruitenwisservloeistof te checken. Zorg er ook voor dat de remmen goed in orde zijn voor de bergritjes die je er aan komen. Ook de bandenspanning, verlichting en ruitenwissers moeten hierbij zeker op de checklist staan. Laat ook de accu nog eens extra checken. Bij lagere temperaturen kan deze het moeilijk krijgen.

 

Alles bij de hand

Vergeet bij reizen naar het buitenland niet om de autopapieren bij de hand te hebben. Kijk ook na wat jouw verzekering in geval van schade of autopech precies dekt. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld pechhulp van de Wegenwacht in te schakelen – ook als je geen lid bent. Een extra stel dekens is ook geen overbodige luxe als de file wat langer duurt of je in een sneeuwbui de rit tijdelijk moet staken.

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff