Selecteer een pagina
Elektrische auto opladen tijdens de wintersport
30 augustus 2021
Stefan
Home » Tips & Tricks » Elektrische auto opladen tijdens de wintersport

Ga jij met je hybride of elektrische auto op wintersport? Een goede en verantwoorde beslissing! Hoe pak je dit het beste aan? In ons kikkerlandje zijn de laadpalen voor elektrische auto’s de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Je binnenlandse tripjes met bijna 50.000 elektro-oases plannen is dus geen rocket science. In het buitenland kan het opeens een ander verhaal zijn. Het is daarom erg belangrijk dat je van tevoren weet waar je terecht kunt met een (bijna) lege accu. Daarom hebben wij een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet.

 

Onderweg

Voordat je ook maar een kilometer richting de bergen rijdt is het natuurlijk van groot belang dat jouw auto winterklaar is. Daarna kun je je volledig op de reis focussen. Het eerste stukje van je reis is natuurlijk een makkie met zoveel oplaadpunten. In dat geval is het bijna jammer dat je accu al tot de nok toe vol zit. Eenmaal over de grens zijn bepaalde dingen iets anders geregeld. Maar met bijna 180.000 oplaadpunten in heel Europa is het zeker mogelijk om zonder paniek goed op je bestemming aan te komen. En de meeste navigatiesystemen pikken feilloos de dichtstbijzijnde superchargers en andere laadpalen voor je uit. Daarnaast kunt je eenvoudig je reis uitstippelen met bijvoorbeeld de routeplanner van de ANWB of gewoon met Google Maps.

 

Een stap die je zeker niet moet vergeten is het checken van je laadpas. Kijk voor vertrek of je jouw laadpas moet activeren voor buitenlandse tankbeurten. Het kan zijn dat jouw provider internationale samenwerkingen heeft en hierbij afwijkende voorwaarden hanteert. Het kan daarom voorkomen dat er tijdens je autorit of in je wintersportland andere tarieven gelden. En met een beetje pech kun je niet bij alle soorten laadpalen terecht.  Met de app van je provider kom je vaak al een heel eind met het plannen van je route. Mocht je niet in het bezit zijn van een abonnement, kan het interessant zijn om de voor- en nadelen hiervan af te wegen.

Land

Oplaadpunten

Vertaling

Duitsland 32.000 Stromtankstelle/Ladesäule
Frankrijk 30.000 Bornes de recharge
België 5.800 Oplaadpunt
Oostenrijk  5.300 Stromtankstelle/Ladesäule
Italië  3.800 Colonnine de ricarica

 

Op je bestemming

De Oostenrijkse skiregio’s zijn het beste vertegenwoordigd wanneer het om publieke laadpalen gaat. Ook staat dit land voorop als je de eigen laadpalen bij wintersportaccommodaties bij elkaar optelt. En de laatste paar jaar wordt de lijst met accommodaties met een eigen laadpaal of wallbox voor hun gasten steeds langer. Check van tevoren of jouw hotel of pension dit aanbiedt, welke provider het is en of je vooraf moet reserveren. Als laatste is het verstandig om vooraf de oplaadpunten in de directe omgeving te bekijken. Ideaal wanneer je een dagje weggaat of de lader bij je accommodatie even niet vrij is.

Al met al hebben de voorgaande winters bewezen dat een wintersport met een elektrische of hybride auto zeker goed mogelijk is. Na een gezellige koffiepauze met een broodje is jouw auto weer helemaal klaar voor de volgende etappe. Heb jij zelf nog tips voor anderen met een EV? Laat het ons weten!

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff