Selecteer een pagina
Wintersportland op oranje – wat nu?
3 november 2020
Emma
Home » Updates » Wintersportland op oranje – wat nu?

In vrijwel alle Europese landen wordt er al jaren met een stoplichtsysteem gewerkt. Deze vertellen je hoe veilig het in een land op dat moment is. Bij de kleuren oranje en rood geldt een negatief reisadvies en wordt er afgeraden om naar een bepaalde bestemming op vakantie te gaan. Geldt dit voor een jouw wintersportland of regio? Dan is het niet raadzaam om je skivakantie door te laten gaan. Wanneer je toch besluit om je koffers te pakken, bereid je goed voor op de situatie in je vakantieland en check of een quarantaine bij aankomst of bij thuiskomst verplicht is. 

 

Persoonlijke afweging

Het antwoord op de vraag of je mag reizen is ja; maar bedenk voor jezelf of je in deze situatie wilt reizen. Je kunt je eigen gezondheid of die van anderen anderen in gevaar brengen. Wanneer er een maximum aantal voor bijeenkomsten wordt aangeraden, is het belangrijk dat je je daaraan houdt. Met de eigen familie op vakantie gaan is een minder groot risico dan met een vriendengroep uit verschillende huishoudens.

Daarnaast raden we aan om vóór je vakantie het binnen- en buitenlandse nieuws rondom de pandemie aandachtig te volgen. Zo ga je optimaal voorbereid op wintersport. Let wel op mogelijke verschillen tussen de Nederlandse voorschriften en die van het vakantieland. Als je in Nederland bepaalde regels bent gewend, betekent dit niet dat alle Europese landen dezelfde maatregelen aanhouden. Ook kan het zijn dat de situatie tijdens je vakantie verslechtert en een onschuldige week in de sneeuw een bittere nasmaak krijgt. Denk hierbij aan het sluiten van je accommodatie of skigebied, een verplichte quarantaine of zelfs een besmetting. 

 

Doorreisland op oranje

Tot nu toe was het zo dat een doorreis in elk land mogelijk was. Wanneer je een wintersport in Oostenrijk hebt geboekt, en Duitsland geen toeristen meer binnenlaat, mag je dus nog gewoon de Duitse snelwegen gebruiken om naar je bestemming te komen. Tankbeurten horen bij de doorreis, maar een overnachting helaas niet. 

Tip

Vraag bij je reisorganisatie naar de mogelijkheden om je vakantie om te boeken. Misschien is er een leuke deal voor de krokusvakantie of een ander moment deze winter. In sommige gevallen zijn omboekingen tot een bepaalde datum voor je vertrek gratis.

 

Net als bij alle (reis)adviezen ben je verantwoordelijk voor je eigen keuzes. Breng anderen niet onnodig in gevaar en licht je in via betrouwbare websites.

Corona en familie

Actie van de maand

Seizoen 2021/2022
  • € 50 korting per persoon
  • Gratis annuleren t/m september 2021
  • Corona-geld-terug-garantie
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

Wintersport in Berwang

Wintersport in Berwang

De kleine maar fijne skigebied is perfect voor beginners en families. Met overzichtelijke pistes en een uitgebreid kinderdorp hebben ook de kleinsten hier de tijd van hun leven. Waarom is Bergwang zo geschikt voor een familiewintersport?Skigebied De kracht van dit...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Skipedia is bedoeld voor alle handige, actuele en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

Wintersport in Berwang

De kleine maar fijne skigebied is perfect voor beginners en families. Met overzichtelijke pistes en een uitgebreid kinderdorp hebben ook de kleinsten hier de tijd van hun leven. Waarom is Bergwang zo geschikt voor een familiewintersport?Skigebied De kracht van dit...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door  SDG Works