Selecteer een pagina
15 augustus 2021
Emma
Home » Uitgelicht » Hond mee op wintersport

Wat doen we met Fikkie? Naar een hondenpension of toch maar weer bij opa en oma droppen? Jouw viervoeter kan natuurlijk ook gewoon mee! Er zijn namelijk ontzettend veel accommodaties die huisdieren met open armen ontvangen. Dus waarom neem je jouw Fikkie niet gewoon mee naar de sneeuw?

 

Er samen op uit

Een hond hoort natuurlijk helemaal bij de familie en we horen steeds vaker dat hij of zij vanzelfsprekend mee mag op reis. Zeker als je hond van avontuur houdt, is een wintervakantie een geweldig idee. Okee, een speelse hond en voorbijrazende skiërs zijn natuurlijk niet per se een goede combo. Maar wat dacht je van lange wandelingen door de witte wereld? In de meeste skigebieden mag je hond mee de gondel in en kun je samen prachtige wandelroutes door besneeuwde bossen en witte landweggetjes ontdekken.

 

What to pack

Natuurlijk is er een aantal dingen om bij stil te staan wanneer je Fikkie meeneemt. Want ook al heb jij een all inclusive deal, is er vaak niets voor je huisdier inbegrepen. Denk daarom bij het inpakken van de auto aan de volgende dingen:

 

  • Dierenpaspoort
  • Inentingsbewijs
  • Mand of bench
  • Voer
  • Eventueel medicijnen
  • Speeltjes en toebehoren

 

Veel accommodaties verlangen een vaste vergoeding voor het dier. Dit bedrag is overal anders, dus lees de beschrijving goed door. Ook is het meestal verplicht om je hond vooraf aan te melden en alvast de grootte en het ras door te geven. 

 

Oppas

Probeer ook vooraf een planning te maken voor de hele week. Helemaal als je hond niet graag alleen is kun je voorstellen, omstebeurt een dagje met de hond iets te ondernemen. Het komt vaak voor dat er 1 persoon in een groep niet skiet. Dan is het hartstikke leuk om hem of haar met de hond in de middagpauze bovenop de berg tegen te komen!

We hebben de huisdiervriendelijkste accommodaties alvast voor je op een rijtje gezet. 

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

Elektrische auto opladen tijdens de wintersport

Ga jij met je hybride of elektrische auto op wintersport? Een goede en verantwoorde beslissing! Hoe pak je dit het beste aan? In ons kikkerlandje zijn de laadpalen voor elektrische auto’s de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Je binnenlandse...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door  SDG Works