Selecteer een pagina
Wintersport in 2020/2021 mogelijk?
6 november 2020
Emma
Home » Nieuws » Wintersport in 2020/2021 mogelijk?

Natuurlijk gaat gezondheid voor, maar een vakantie afzeggen is een flinke domper! Helemaal als je je bedenkt dat er voorlopig nog geen einde in zicht is. Wanneer je je wintersportvakantie in december of januari hebt geboekt, is de kans erg groot dat deze moet worden geannuleerd omdat je vakantieland op oranje staat. Dit betekent in veel gevallen dat je geld wordt teruggestort, je de betalingen in vorm van een voucher krijgt of je de mogelijkheid krijgt om om te boeken naar een later tijdstip. Wat kun je het beste doen?

 

Check je mogelijkheden

Jouw reisorganisatie is vaak het beste op de hoogte van de ontwikkelingen op Coronavlak. Zij zijn verplicht om je te informeren wanneer zich een grote aanpassing aan je boeking voordoet – bijvoorbeeld een annulering. Zo’n situatie kan onder normale omstandigheden vaak als ‘overboeking’ worden weggezet en betekent in de meeste gevallen dat er wateroverlast in de accommodatie is, je kamer dubbel geboekt is of het hotel failliet is. Eenmaal aangekomen in een pandemie, kan een noodgedwongen annulering het ook omwille van je eigen veiligheid zijn.

In veel gevallen is er bij een reisorganisatie een bepaalde garantieregeling voor klanten voorhanden. Daarom heb je tenslotte bij een bedrijf geboekt. Vraag na wat jouw reisorganisatie aanbiedt in dit geval. Wanneer je ondanks de reiswaarschuwingen en code oranje toch op vakantie wilt, geef dit duidelijk aan.

Wintersport december 2020

Omboeken

Je vakantie opschuiven is op dit moment een aantrekkelijke gedachte. Wellicht is het jaar 2021 de sneeuwfans beter gezind. Of een omboeking mogelijk is ligt aan je reisorganisatie en de beschikbaarheid van accommodaties. Veel wintersporters die in december gaan zijn gebonden aan de Kerst- en dus ook aan de voorjaarsvakantie. Wanneer je niet flexibel bent qua vakantietijd, raden we aan om alvast (bij dezelfde aanbieder) te kijken naar een alternatieve optie. Deze kun je per mail aan je reisorganisatie of -bureau voorstellen en vragen naar de mogelijkheden. Wees voor de schoolvakanties snel, want op dit idee komen natuurlijk meer mensen.

 

Annuleren

Bij het annuleren van een vakantie is het goed om de algemene voorwaarden goed door te lezen. Daarnaast werven veel aanbieders sinds de eerste lockdown met speciale garanties in geval van een Corona-annulering. Je vindt de actueelste informatie op de websites van de reisorganisaties zelf. Ook een mailtje of belletje kan je vragen over een eventuele annulering snel beantwoorden.

 

Zoek het gesprek

Er zijn in deze pandemie helaas veel mensen en bedrijven getroffen. Dit kan door een besmetting van een familielid, een vriend of een andere persoon dichtbij zijn. Daarnaast hebben de maatregelen rondom Corona ook een flink spoor achtergelaten in de economie. Wereldwijd zijn op dit moment helaas meer branches die om hun bestaan moeten vechten dan branches die van de lockdowns profiteren. De tak toerisme is hier een goed voorbeeld van. Veel gesloten deuren, een hoop annuleringen en nog meer onzekerheid.

Is jouw wintersportvakantie in gevaar door de nieuwe Coronamaatregelen? Raak vooral niet in paniek en kijk met je reisorganisatie wat het beste is voor beide partijen. Want in goed overleg is er veel mogelijk.

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff