Selecteer een pagina
Ken jij alle liften in het skigebied?
3 november 2020
Stefan
Home » Nieuws » Ken jij alle liften in het skigebied?

Ga je voor het eerst op wintersport en wil je je basiskennis wat bijspijkeren? Dan is het helemaal niet gek om te weten welke liften je tijdens je vakantie tegen kunt komen. We hebben de meest voorkomende op een rijtje gezet. Heb jij ze allemaal al een keer gehad?

 

Tovertapijt / lopende band

Ideaal voor groene wintersporters om de eerste bochten op de piste te leren. Je gaat staan en de band onder je komt in beweging. Wel erg langzaam, want je moet ook nog zonder kleerscheuren afstappen. Gelukkig zijn de oefenhellingen vrij kort zodat je geen uren op het tovertapijt hoeft te staan. De meeste mensen gaan dan ook snel door naar de grotere liften op de beginnerspistes.

Babylift

De zogenaamde babylift is een touw op heuphoogte waar je je aan vast kunt klampen. Deze neemt je met een kleine snelheid mee naar boven. Meestal zijn er knopen, handvatten of hendels die je helpen om de grip niet te verliezen. Ook deze liften zijn doorgaans niet lang en bevinden zich meestal alleen op oefenpistes. 

Button lift / Pannenkoeklift

We draaien er niet omheen. Terwijl onervaren skiërs vaak redelijk overweg kunnen met de buttons, zijn sleepliften de schrik van elke beginnende snowboarder. Wel is het belangrijk kom vol te houden met oefenen, want deze liften brengen je een stuk verder dan de kleinere liftjes. Dit is dus tegelijk de eerste stap naar langere afdalingen.

T-Bar / ankerlift

Het design mag dan wel voor alle wintersportrichtingen zijn bedacht, maar ook van de T-bar zijn de meeste snowboarders geen fan. In tegenstelling tot de button lift heeft de T-bar plek voor twee personen. Dus mocht je deze sleeplift onder de knie hebben, kun je onderweg gezellig met een lotgenoot kletsen – als je allebei de hele rit blijft staan 😉

Stoeltjeslift

De bekende stoeltjesliften zijn voor langere afstanden die met een sleeplift te lang duren of door een rotspartij of afrond niet mogelijk zijn. Een stoeltjeslift is vooral comfortabel omdat je heerlijk kunt zitten en steuntjes hebt voor je voeten. In sommige gevallen is het zitgedeelte verwarmd of kun je de lift deels afsluiten met een doorzichtige kap. Fijn als het sneeuwt, regent of er een ijskoude wind waait!

Gondels en kabelbanen

Dit is volgens veel mensen de meest comfortabele manier om boven te komen. Veel tijd voor het in- en uitstappen en alle ruimte om tijdens de rit je benen te strekken. Ook heb je geen last van het weer en kan er vaak een raampje open. Je ski’s of snowboard laat je gewoon aan de zijkant bungelen. De gondel wordt vooral bij langere afstanden ingezet.

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff