Selecteer een pagina
Wat betekenen de kleurcodes voor wintersportlanden?
3 november 2020
Emma
Home » Updates » Wat betekenen de kleurcodes voor wintersportlanden?

Naarmate de pandemie dichterbij kwam, heeft de Nederlandse overheid een aantal landen en regio’s met stoplichtkleuren voorzien.  Deze kleuren worden ingezet om reislustige burgers een inschatting te geven van eventuele veiligheidsrisico’s. Check voordat je vertrekt of jouw skivakantie naar Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland of een ander vakantieland door kan gaan.

 

Groen

Als je op vakantie gaat naar een land met code groen zijn er geen bijzondere veiligheidsmaatregelen waar je je op voor moet bereiden. Dit neemt niet weg dat  er in je vakantieland wellicht andere regels gelden waar je je als gast aan dient te houden.

 

Geel 

Wanneer je naar een land met code geel reist, moet je met een In dit land gelden vaak aangescherpte veiligheidsregels. Vakanties zijn doorgaans mogelijk, maar let hierbij op eventuele risico’s in het land waar je naartoe gaat. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. 

 

Oranje

Bij veiligheidsrisico’s op dit niveau wordt geadviseerd om alleen noodzakelijke reizen te ondernemen, waarbij je je als reiziger erg goed moet voorbereiden op het gebied van kennis en eventuele noodoplossingen. Vakanties behoren niet tot de groep noodzakelijke reizen, maar je bent niet verplicht om je geboekte reis af te zeggen.  

 

Rood

De overheid raadt volledig af om naar dit land te gaan in verband met de veiligheidsrisico’s. Een vakantie is voor je eigen veiligheid ten strengste afgeraden.

 

In alle situaties raden we aan om je zowel vóór als tijdens je vakantie goed te informeren over de situatie in het land. Het is niet uitgesloten dat de regels in de tussentijd worden aangescherpt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook kan het zijn dat nieuwe maatregelen van de overheid van je vakantieland ook voor toeristen geld.

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

Elektrische auto opladen tijdens de wintersport

Ga jij met je hybride of elektrische auto op wintersport? Een goede en verantwoorde beslissing! Hoe pak je dit het beste aan? In ons kikkerlandje zijn de laadpalen voor elektrische auto’s de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Je binnenlandse...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door  SDG Works