Selecteer een pagina
Sneeuwkettingen mee op wintersport
19 december 2020
Emma
Home » Algemeen » Sneeuwkettingen mee op wintersport

Voorkomen is beter dan genezen, hoor je vaak. Zo is het ook met sneeuwkettingen tijdens jouw wintersportvakantie. En hoewel de meeste mensen met hun auto of elektrische auto op vakantie gaan, zijn de regels omtrent deze hulpmiddelen vaak niet helemaal duidelijk. Daarnaast worden investeringen als deze vaak als minder belangrijk gezien – tot je ze daadwerkelijk nodig hebt. Want ook in de dalen kun je worden overvallen door een sneeuwbui. En dan wil jij niet degene zijn die deze tegen de beslissing was om een setje sneeuwkettingen te halen. Daarom is het raadzaam om hier toch een beetje geld aan te spenderen. Deze tips zijn voor de trotse bezitters van dit onmisbare hulpmiddel.

 

Tips bij het omleggen

Oefening baart kunst. Dit geldt ook voor het omleggen van de sneeuwkettingen. Wij raden je aan om deze handeling thuis een paar keer te doen voordat je naar je wintersportbestemming rijdt. Want je wil niet zonder enige ervaring op het moment suprême op een donker bergweggetje staan. Check van tevoren ook welke banden de auto aandrijven. Deze wil je natuurlijk (vooral) van sneeuwkettingen voorzien. Ook is de maat van belang voor de optimale hulp tijdens het rijden in de sneeuw. Welke maat je moet nemen zie je op de autoband zelf. Deze gegevens vergelijk je bij de aankoop met de maat op de verpakking van de kettingen.

 

Tijdens het rijden

Op de verpakking van je sneeuwkettingen staat hoe hard je ermee mag rijden. Daarnaast hanteert elk (wintersport)land eigen maximumsnelheden voor het rijden in de sneeuw. Hou je hier omwille van je eigen veiligheid aan. Vaak zijn snelheden tot 30 à 50 kilometer per uur aan te raden. Pas het tempo aan als je je op een bergweg bevindt waar veel bomen staan of geen vangrails te bekennen is. 

 

Extra tips

Zorg ervoor dat je de sneeuwkettingen na gebruik goed afdroogt. Zo roesten ze minder snel en kunnen zo meer winters mee. Ook is het natuurlijk van belang dat je je auto winterklaar maakt. Er zijn namelijk nogal wat dingen waar je op moet letten voordat je de besneeuwde bergen in rijdt. Veiligheid staat bij elke vakantie voorop.

 

De investering is het geld in onze ogen waard. Zeker als je je bedenkt dat een setje sneeuwkettingen in de meeste Alpenlanden zelfs verplicht is. Zo kun je je veiligheid waarborgen én een boete voorkomen. Met deze tips kom jij in ieder geval veilig op je bestemming aan. Hoe vaak heb jij de sneeuwkettingen al om moeten leggen?

Boek nu jouw wintersport

Seizoen 2021/2022
  • Gratis annuleren t/m 5 dagen na boeking
  • Corona-geld-terug-garantie
  • Altijd de scherpste prijs
7 nachten incl. skipas vanaf € 129

Volg ons

Uitgelichte posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Dit vind je wellicht ook leuk…

Over Skipedia

Op Skipedia vind jij alle handige en relevante informatie, tips en adviezen over wintersport vakanties.

Populaire posts

De ultieme Duitse après-ski hitlijst 2021/2022

Er zijn mensen die puur en alleen voor de wintersport naar de Alpen rijden. Anderen gaan voor een gezonde mix tussen sporten en feesten. En een kleine, uitverkoren, hardcore selectie van de wintersporters verkiest de après-ski boven alles. Voor de laatste twee groepen...

Categorieën 

Skipedia.nl is een geregistreerd handelsnaam. © 2021, alle rechten voorbehouden

Webontwerp door De Grijff